میناب به مقاصد ملی راهیان نور پیوست

میناب به مقاصد ملی راهیان نور پیوست

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت از اضافه شدن میناب به فهرست مقاصد ملی راهیان نور خبر داد و بر ضرورت بازنمایی نقش همه اقشار جامعه، به‌ویژه زنان و مردم، در موزه‌های دفاع مقدس تأکید کرد.

سردار سرتیپ بسیجی بهمن کارگر دوشنبه ۲۰ مهر در حاشیه بازدید از مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان فارس در شیراز اظهار کرد: در حال حاضر ۴۶ یادمان ملی در کشور به‌عنوان مقصد راهیان نور فعالیت دارند که امسال میناب نیز به این فهرست اضافه شده است.

وی با اشاره به وجود بیش از سه هزار یادمان شهدای گمنام در کشور افزود: این یادمان‌ها به‌عنوان کانون‌های معنوی فعالیت می‌کنند و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت همچنان ادامه دارد.

موزه‌های دفاع مقدس؛ فراتر از روایت تاریخ

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت با تأکید بر ضرورت پویایی موزه‌های دفاع مقدس گفت: این مراکز نباید صرفاً به بازگویی رویدادهای گذشته محدود شوند، بلکه باید به مراکز فرهنگی فعال تبدیل شوند و به‌ویژه برای جوانان و نوجوانان زمینه آشنایی با مفاهیم دفاع مقدس را فراهم کنند.

کارگر با اشاره به تداوم روحیه دفاع از کشور در نسل‌های مختلف افزود: دفاع مقدس محدود به یک دوره هشت‌ساله نیست، بلکه جریانی زنده و مستمر است که در عرصه‌های مختلف ادامه دارد.

ضرورت بازنمایی نقش مردم و زنان

وی با بیان اینکه موزه‌های دفاع مقدس باید بازتاب‌دهنده مشارکت همه اقشار جامعه باشند، اظهار کرد: نقش سازمان‌هایی مانند ارتش، فراجا، سپاه، بسیج، جهاد سازندگی و دستگاه‌های دولتی باید در محتوای این مراکز دیده شود؛ با این حال، مردم مهم‌ترین رکن پیروزی‌ها هستند و نقش آنان باید برجسته‌تر بازنمایی شود.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت همچنین با تأکید بر جایگاه زنان در دوران دفاع مقدس و پیروزی انقلاب اسلامی گفت: حضور و نقش‌آفرینی زنان باید به‌طور دقیق در موزه‌ها و مراکز فرهنگی دفاع مقدس منعکس شود.

کارگر در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه استان فارس در تحولات انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس اشاره کرد و بر ضرورت تقویت فعالیت‌های فرهنگی این مراکز تأکید کرد.

وی در این بازدید که با همراهی سردار ملکی، فرمانده انتظامی استان فارس و سردار ناظر، رئیس سازمان تعاون فراجا، انجام شد، از تلاش‌های سردار سعید کوشکی جهرمی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت فارس، و تعامل این مجموعه با نیروهای مسلح مستقر در استان قدردانی کرد.

کارگر با اشاره به نقش فارس در پیروزی انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و جنگ‌های ۱۲ روزه و رمضان، این استان را دارای اهمیت راهبردی دانست.